Hei! Verkkokauppamme on suljettu. Vastailemme puhelimeen ja sähköposteihin vuoden 2023 loppuun asti.

Mertsarikausi ovella, osa 1

Kalenteri on monesti perhokalastajan painajainen, koska sieltä näkee kuinka lyhyt kausi todellisuudessa on. Ainakin jos puhutaan virtavesikalastuksesta.

No onneksi meritaimenen metsästys on nostanut päätään joka vuosi ja tuokin mukavan lisän jokaisen perhokalastajan ”offsiisonille”. Monesti tämä ”yksisarvisen”, siis tämä rannikolta tapahtuva touhu, mielletään vaikeaksi ja paljon törmää siihen että se vaatisi isoja investointeja. Totuus on kuitenkin toinen, meritaimenta voi veden viiletessä löytää melkein mistä vain rannikolta. Touhua voi harrastaa kaikenlaisilla välineillä. Ennen suositus oli 6 tai oikeastaan 7 luokan vapa ja tähän sitten slowinter siima tai muu hitaasti uppoava kaapeli. Nykyisistä moderneista kuidusta valmistetut vavat hoitavat homman jo luokista 4 ylöspäin. Paras pituus mielestäni vavalle on max. 9 jalkaa. Toki nykyään näkee myös switsejä, pieniä kaksikätisiä millä ongitaan etenkin veneestä.

Siima on oikeastaan ainoa mikä on pysynyt ns. "vanhana stardadina" eli slowinter, mutta tämäkin on paljon paikka- sekä kelikohtainen.

Suosittelenkin kaikkia kokeilemaan tätä mielenkiintoista puuhaa. Se saattaa koukuttaa tai aiheuttaa hylkimisreaktion. Kuitenkin tämä on sellainen laji, jonka alkuun pääsee hyvin pienillä hankinnoilla. Jos/kun sinulla on käyntiä rannikolla, ei muuta kun rohkeasti kokeilemaan! 
Psst.Tällä saa mm. tylsän ”anoppireissun” muutettua mukavaksi jälleennäkemiseksi ja pystyt olemaan poissa koko päivän.

 

Meritaimenen metsästys on myös uuvuttavaa puuhaa, joten kunnon eväät on tärkeä osa syksyistä kauden jatkumoa. Varaudu siihen, että joka heitolla ei varmasti tapahdu mutta mahdollisuus isoon kalaan on olemassa aina.

VierasVavan tarinat jatkuu.. Ensi kerralla raapaistaan pintaa syvemmälle:perehdytään, perhoihin, uittoon, keliin ja paikkoihin.